FOTO: Po střelbách ve vojenském prostoru Hradiště začalo hořet. V požářišti byla munice, na pomoc musel přiletět vrtulník
Foto: HZS Karlovarského kraje
Chomutov

Hradiště - Po střelbách ve vojenském prostoru Hradiště začala ve středu odpoledne v dopadové ploše hořet tráva a náletové dřeviny. Kvůli velkému riziku přítomnosti nevybuchlé munice v místě požáru nebylo bezpečné vstupovat do prostoru požářiště, bylo tak potřeba povolat letecké hašení.

"Zásah si od vojenských hasičů převzali karlovarští hasiči, velitel zásahu vyhlásil III. stupeň požárního poplachu, kromě armádního vrtulníku s bambivakem na místě zasahovalo desek jednotek hasičů z Karlovarského a Ústeckého kraje. Samotné hašení probíhalo z vrtulníku a částečně ze zpevněných cest podél místa požáru, do samotného prostoru dopadové plochy vojenské střelnice měli hasiči po celou dobu z důvodu bezpečnosti zakázaný vstup," informovali hasiči z Karlovarského kraje na svých webových stránkách.

Po deváté hodině večer bylo šíření požáru zastaveno, přes noc bylo potřeba požářiště hlídat, kontroly ze strany vojenských hasičů zde budou probíhat i následující dny.

Zasahující jednotky: VHJ Hradiště, HZS Karlovy Vary, JSDH Verušičky, Toužim, Útvina, Stružná, Bochov, Mašťov, Radonice, Žatec.

FOTO

Hradiště1

hradiště2

Hradiště3

Hradiště5

Hradiště6

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru