Neodváděl daně za své zaměstnance. Způsobená škoda je více než 375 tisíc korun
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Chomutov - Škodu za více než 375 tisíc korun způsobil podnikatel z Chomutova, který za své zaměstnance téměř vůbec neodváděl zálohy na daň z příjmů fyzických osob. Z bezmála 390 tisíc korun odvedl pouze 14 tisíc. Hrozí mu teď až tři roky vězení.

Sedmapadesátiletého muže z Chomutovska obvinil policejní vyšetřovatel ze spáchání trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby. Protiprávní jednání podnikatele mělo spočívat v tom, že po dobu celého roku nesplnil zákonnou povinnost odvést za své zaměstnance zálohy na daň z příjmů fyzických osob. Z celkově vyměřené částky ve výši téměř 390 tisíc korun podle dosavadních zjištění odvedl pouze 14 tisíc korun. Způsobil tak škodu, která byla vyčíslena na více než 375 tisíc korun. Obviněný je stíhán na svobodě, za spáchání zmíněného trestného činu mu u soudu hrozí až tříleté odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru