Jirkovští strážníci vypátrali během října na území města několik celostátně hledaných osob. Někdy jim pomohly i kamery
Foto Zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jedním z úkolů městské policie je i pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Jejich evidenci spravuje státní policie a strážníci s ní na tomto úseku úzce spolupracují. V některých případech jsou hledaní objeveni obsluhou kamerového systému.

Naposledy se tak stalo 25. října, když obsluha kamerového systému před devátou hodinou večerní spatřila v Krušnohorské ulici člověka, jehož popis odpovídal hledanému. Na místo byla vyslána motorizovaná hlídka strážníků, která osobu zkontrolovala a zjistila, že se skutečně jedná o celostátně hledaného. Proto jej strážníci předvedli na Policii ČR a předali k dalším úkonům.

Další případ je z 24. října, kdy si obsluha kamerového systému v před druhou hodinou ranní všimla ve Vinařické ulici dvou podezřele se chovajících lidí. Při jejich ztotožnění vyšlo najevo, že obě osoby hledá Policie ČR. Strážníci je proto také předvedli a předali k dalšímu úkolům.

Strážníci vyhledávají osoby i při vlastním výkonu služby. Například 20. října ve čtvrt na čtyři odpoledne pěší hlídka zaregistrovala v okolí Tesca člověka, o němž měla informace, že ho hledá státní policie. To se opět potvrdilo a tak skončil předvedený na služebně policie.

Opět 20. října krátce po 16. hodině strážník vykonávající hlídkovou službu na autobusovém nádraží zpozoroval osobu, o níž měl informace, že je hledanou. Kontrola totožnosti to potvrdila, takže dotyčný byl taktéž předveden na Policii ČR.

12. října byla strážníkům při nástupu do služby poskytnuta informace, že státní policie hledá jednu osobu. Strážníci ji o půl desáté dopoledne kontrolovali v ulici Karla Čapka a tak ji předvedli na Policii ČR k dalšímu postupu.

1. října městští policisté vykonávali hlídkovou činnost v Krušnohorské ulici a narazili tam na osobu, o níž měli informaci, že po ní pátrá státní policie. I tento člověk skončil na služebně Policie ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru