Recidivista opět skončil na policii. Za dva měsíce ho chytili hned dvakrát
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov/Podbořany - Podbořanští policisté sdělili 62letému muži z Podbořan podezření ze spáchání trestných činů krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle nich se měl koncem srpna dopustit krádeže v místní prodejně v Podbořanech. Nebylo to porpvé, za podobnou majetkovou trestnou činnost byl již kdysi odsouzen v Chomutově.

„Do předem připravené nákupní tašky vložil různé druhy zboží v hodnotě bezmála jeden tisíc korun. Muž tak učinil i přesto, že byl již v minulosti pravomocně odsouzen za obdobnou majetkovou trestnou činnost, a to rozsudkem Okresního soudu v Chomutově. Zboží bylo po zjištění krádeže vráceno zpět do prodeje," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Počátkem října podbořanští policisté pří běžné silniční kontrole v nočních hodinách u obce Kaštice zastavili vozidlo značky Opel. „Lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že již zmíněný 62letý recidivista není držitelem platného řidičského oprávnění. Muž se na výzvu policistů odmítl podrobit orientačnímu testu na drogy. Na místě hlídce přiznal, že před jízdou užil návykovou látku. Dle výsledků z provedených expertíz z odebrané krve potvrdily přítomnost pervitinu v těle řidiče," pokračoval mluvčí.

Dotyčný nyní čelí podezření z trestných činů krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru