V Chomutově bude svážet odpad moderní vůz s okamžitou kontrolou zaplnění. Nový MAN TGS je bezpečný a ekologický
Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Technické služby města Chomutova mají pro svoz směsného komunálního a tříděného odpadu nové vozidlo. „Jedná se o velmi moderní stroj splňující nejvyšší požadavky na bezpečnost i ekologii. Budeme jím svážet odpad jak z Chomutova, tak i z přilehlých obcí,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Nový MAN TGS má náhon na všechna čtyři kola a nástavbu s rotačním lisováním. Nosnost vozidla činí téměř sedm tun, objem nástavby je 18 metrů krychlových. „Vozidlo je navíc vybaveno moderním statickým vážním systémem, posádka vozidla je tak ihned informována o stavu zaplnění nástavby,” popsal vedoucí dopravy Jaroslav Dolník. Technické služby se také díky tomuto systému ihned dozví, kolik daného odpadu svezly z určitého úseku, například z ulice či obce.

Nové vozidlo nahradí již dosluhující zastaralý typ vozidla. Oproti minulému zajišťuje nový vůz nejvyšší úroveň bezpečnosti pro posádku, disponuje aktivními i pasivními prvky ochrany. Plní nejvyšší emisní limity. Velkým pomocníkem pro posádku jsou kamery umístěné v přední i zadní části vozu a rozšířený systém zrcátek. Díky tomu má řidič výrazně lepší přehled o dění okolo automobilu a práci jeho kolegů u zadní části vozu, což výrazně zvyšuje bezpečnost posádky ale i průjezdnost ucpanými sídlišti.

3011chomutovnovymodernivuzprosvozodpadu2

Foto: Technické služby města Chomutova

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru