Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - V posledních týdnech přijali policisté oznámení o několika vloupáních do různých objektů v okrese Chomutov, která byla spáchána neznámým pachatelem. Ten se postupně v říjnu a listopadu vloupal do sklepních kójí v bytových domech, do objektů v zahrádkářských koloniích nebo do garáže na stavební parcele.

"Z nich si odnášel například nářadí (motorovou pilu, úhlovou brusku, aku vrtačky), ale i detektor kovů nebo různý alkohol. V některých případech mu štěstí nepřálo a nic „vhodného“ k odcizení nenašel. Škody na odcizených věcech se v součtu vyšplhaly na 72 tisíc korun. Na dalších 11 tisíc byly vyčísleny škody, které pachatel způsobil, když na místa krádeží vnikal," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Provedeným šetřením se policisté dopracovali až k osobě podezřelého. Tím je 29letý recidivista z Chomutova. Krádeží se měl dopouštět přesto, že je „v podmínce“ také kvůli předchozí majetkové trestné činnosti.

"Poté, co kriminalisté dotyčného dopadli, obvinil ho vyšetřovatel z pokračujících trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Následně podal podnět ke vzetí do vazby, s kterým se jak státní zástupce, tak soudce ztotožnili a recidivista je v současné době již za mřížemi vazební věznice. V případě odsuzujícího rozsudku by se mu čekání na svobodu mohlo protáhnout až na tři roky," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru