Stavba nového parkoviště u ZŠ Budovatelů v Jirkově bude jednou z nejdražších investic města
Stavba parkoviště. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Vybudování nového parkoviště u základní školy v ulici Budovatelů je název druhé nejnákladnější investice roku 2023. V rozpočtu města je na ni 9,2 miliónu korun (celkové náklady činí přes 13,5 miliónu včetně DPH, ale část peněz se už proinvestovala v předešlém období). Stavba má být hotová v dubnu.

Lidé se u školy dočkají nového parkoviště a i v jejím areálu budou nová parkovací místa. Výstavbou dalších stání pro auta dojde k navýšení parkovací kapacity o 41 míst. To je žádoucí zejména s ohledem na blízkost domova pro seniory. Ulice Křižíkova a U Dubu budou zprůjezdněné a tato část vozovky se rovněž zrekonstruuje.

Součástí stavby je i vybudování lepšího zázemí pro družinu v areálu školy. Vzniknou tu pěkné venkovní učebny a nové dětské hřiště. Moderní zázemí pro družinu plně nahradí to bývalé před objektem školy, které už bylo v nevyhovujícím stavu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru