Chomutov zavádí příspěvek na volnočasové aktivity dětí
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Balíček první pomoci pro obyvatele Chomutova v době ekonomické a energetické krize zavedl mimo jiné i příspěvek 800 korun na volnočasové aktivity dětí ve věku od 4 do 18 let. Žádat o něj mohou rodiče elektronicky od začátku ledna až do konce října 2023.

„Příspěvek poskytne město každému zákonnému zástupci či opatrovníkovi dítěte, který doloží, že v roce 2023 uhradil úplatu za volnočasové aktivity svého dítěte. Město tak má za cíl podpořit aktivní trávení volného času. Příspěvek lze čerpat i na zájmové volnočasové vzdělávání, např. v základní umělecké škole nebo Středisku volného času Domeček,“ vysvětluje Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky.

Podmínkou pro vyplacení příspěvku je věk dítěte od 4 do 18 let, trvalé bydliště v Chomutově a to, že úhrada musí proběhnout v termínu od 1. ledna 2023 do 31. října 2023. Příspěvek v maximální výši 800 korun na dítě bude vyplácen průběžně.

Žádost lze podat výhradně elektronicky. Příspěvek bude vyplácen bezhotovostně na účet uvedený v žádosti. Žadatelé tedy nemusí chodit na město, vše si vyřídí elektronicky přes jednoduchý formulář. Příspěvky nelze vyplácet na pokladně magistrátu. Bližší podmínky jsou zveřejněny na webové stránce https://granty.chomutov.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru