Starší muž v autě nabízel školákům, že je odveze domů. Co řekl policistům?
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - V pondělí přijali chomutovští policisté oznámení týkající se kontaktování dvou žáků Základní školy Chomutov, Kadaňská, neznámým mužem při jejich pondělní cestě ze školy.

"Muž měl žáky oslovit v ulici Alešova, a to přímo z vozidla, a nabídnout jim odvoz domů. Žáci na něj nereagovali a pokračovali v chůzi. K žádnému dalšímu kontaktu nedošlo a muž s vozidlem odjel. Policisté včetně kriminalistů se začali oznámením ihned zabývat a také ve spolupráci se strážníky přijali patřičná opatření. Provedeným šetřením se policistům již podařilo ustanovit muže, který měl žáky v pondělí oslovit. Zjistili, že se jedná o staršího muže, který chlapcům skutečně odvoz nabídl, protože si je zezadu spletl s dětmi sousedů. Chlapcům tedy nehrozilo žádné nebezpečí, avšak v dané situaci se zachovali správně, když nereagovali na oslovení cizí osobou a vše řekli doma. Díky rodičům se tak informace dostala i k vedení základní školy, jejíž ředitelka se ihned obrátila na policii," uvedla policejní mluvčí MIroslava Glogovská.

Přestože tentokrát děti v ohrožení nebyly, apelují policisté v souvislosti s podobnými případy na rodiče i pedagogy, aby opětovně s dětmi probíraly, jak se v takových situacích správně zachovat. Příkladem správného chování může být právě reakce zmíněných žáků, kteří na oslovení nereagovali, pokračovali v chůzi a informovali rodiče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru