V Chomutově můžou lidé do konce ledna žádat o finance z grantů města na kulturu, sport či environmentální osvětu
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov i v letošním roce vypsalo granty, v nichž podporuje projekty, které zvyšují kvalitu života ve městě. Příjem žádostí o poskytnutí dotací byl spuštěn 1. ledna 2023, avšak u čtyř dotačních programů se žádosti mohou podávat pouze dokonce měsíce ledna. Vše potřebné k dotační politice města naleznou žadatelé na samostatném webu granty.chomutov.cz.

Město Chomutov má aktuálně vypsáno deset dotačních programů, avšak čtyři z nich budou uzavřené již 31. ledna 2023, tudíž žadatelé mají nejvyšší čas podávat své žádosti.

První z nich je grant Sport a volný čas 2023, v němž jde o podporu subjektů organizujících celoroční aktivity dětských a mládežnických kategorií v oblastech sportu, tělovýchovy a volného času. Pro tento dotační program je z rozpočtu města vyhrazeno 24 milionů korun a hlavní podmínkou pro žadatele je to, že musí provozovat pravidelnou odborně organizovanou činnost dětí a mládeže od 5 do 23 let a působit na území města Chomutova.

Další dotační program slouží k podpoře kultury, kreativity, regionální historie a komunitního rozvoje rozvoj s finančními prostředky ve výši 2, 85 milionu korun. „Tato dotace podpoří aktivity, které rozvíjejí kreativitu zapojených osob, lokální patriotismus občanů města a rozšiřují obecnou vzdělanost v oboru historie, přispívají k oživení veřejného prostoru a vedou ke zkvalitnění sousedských vztahů a rozšíření možností trávení volného času ve městě,“ vysvětluje tajemnice grantové komise Radka Fichtnerová.

Do konce ledna je otevřen pro podávání žádostí také grant na podporu akcí a aktivit environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Dotační program je určen na podporu jednorázových i pravidelných environmentálních vzdělávacích, výchovných a osvětových akcí a aktivit. Dílčím cílem je zároveň podpora školních projektů v této oblasti a podpora vzájemné spolupráce škol i jiných organizací. V tomto programu činí maximální výši dotace částka 50 tisíc korun.

Poslední grant na dotace, který ukončí příjem žádostí 31. ledna, je určený na podporu služeb a aktivit v sociální oblasti, kdy maximální výše dotace je vždy závislá na tom, zda žadatel s městem Chomutovem spolupracuje v rámci komunitního plánování.

Všechny zmíněné grantové programy přijímají žádosti žadatelů od 1. ledna do 31. ledna 2023. Žádosti mohou být podány výhradně elektronicky pomocí interaktivního formuláře, který žadatelé spolu s podrobnými informacemi o všech dotačních titulech naleznou na webu granty.chomutov.cz, který byl spuštěn v minulém roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru