Bez řidičáku, opilí nebo zfetovaní. Policisté na Chomutovsku během víkendu chytili hned několik hříšníků za volantem
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Mimo jiné neukáznění řidiči zaměstnávali na Chomutovsku policejní hlídky během uplynulého víkendu. Několik jich totiž za volant usedlo pod vlivem alkoholu nebo rovnou drog.

"Prvního z nich odhalila policejní kontrola v pátek krátce před půlnocí. Mladý muž se podrobil orientačnímu vyšetření na přítomnost omamných a psychotropních látek za pomoci testu ze slin. Ten byl pozitivní na látky THC i amfetamin/metamfetamin. Jeho jízda tedy skončila, policisté ho zadrželi a převezli na lékařské vyšetření s odběrem krve. Lustrace navíc ukázala, že dotyčný nevlastní žádné řidičské oprávnění," popsala první případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Už o pár minut později, krátce po půlnoci, zastavila jiná hlídka chomutovských policistů další vozidlo jedoucí po sídlišti Březenecká. Jeho 31letý řidič nadýchal přes 2,3 promile alkoholu.

"Uplynula další půlhodina a v Jirkově se zřejmě kvůli alkoholu tentokrát dokonce bouralo. Mladý řidič, který měl podle následných dechových zkoušek v sobě více než 3 promile alkoholu, pravděpodobně nezvládl řízení, havaroval a způsobil tím poškození několika zaparkovaných vozidel. Nehodu, která se obešla bez zranění, šetří dopravní policisté," pokračovala dále mluvčí.

Dva řidiče, kteří podle orientačního testu byli v době řízení pod vlivem drog, přistihli policejní hlídky v Chomutově i v sobotu odpoledne. První z nich byl zastaven v ulici Ruská, další pak na silnici I/13 v úrovni ulice Moravská. Oba měli pozitivní test na amfetamin/metamfetamin, byli zadrženi a absolvovali odběr krve. Také u jednoho z těchto řidičů policisté lustrací zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění.

"Zmíněnému jednatřicetiletému řidiči, který byl v opilosti kontrolován na Březenecké, policisté po vystřízlivění sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V ostatních případech policisté vyčkají na výsledky laboratorních rozborů odebraných vzorků krve a na výsledky šetření dopravní nehody. Také v těchto případech je „ve hře“ podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala na závěr Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru