Topoly na stadionu mají novou fazónu. Ošetření stromů vyšlo město na statisíce korun
Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Mnozí Chomutované si zajisté všimli, že letité topoly vlašské, které lemují bývalý fotbalový stadion, přišly o horní část svých korun. Ořez stromů v uplynulých dnech provedla odborná arboristická firma.

Topoly dospěly do věku, kdy začaly částečně prosychat a jejich mohutná koruna mohla být pro rušné místo potenciálně nebezpečná. Město proto nechalo zpracovat znalecký posudek, který domněnku zadavatelů potvrdil a kromě dalších odborných opatření doporučil koruny stromů zredukovat o padesát procent. To za pomocí vysokozdvižné plošiny, ale i stromolezeckých technik provedli arboristé, kteří také koruny dvou stromů zpevnili vazbami. Jeden topol musel být kvůli vodorovné prasklině na kosterní větvi a výrazné hnilobě dřeva pokácen.

Za ošetření dvaceti stromů na bývalém fotbalovém stadionu město zaplatilo celkem 225 tisíc korun.

3001topol1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru