Chomutov vypsal termíny zápisů do mateřských a základních škol
Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Odbor školství chomutovského magistrátu již stanovil termíny, ve kterých se uskuteční zápisy do mateřských i základních škol pro školní rok 2023/2024. V Chomutově se tak zápisy do základních škol uskuteční ve dnech 12. a 13. dubna a následně do mateřských škol 9. až 12. května.

Zápisy do základních a mateřských škol se uskuteční v dubnu a květnu. Jednotné termíny pro všechny chomutovské základní školy jsou středa 12. a čtvrtek 13. dubna. Pro mateřské školy je stanoveno od úterý 9. až do pátku 12. května.
„Zápis bude opět možno uskutečnit jak ve formě osobní účasti, tak i elektronicky. Je potřeba, aby tedy rodiče sledovali internetové stránky daných mateřských a základní škol, jelikož každá škola bude s dostatečným předstihem informovat o formě a postupu u jejich zápisu,“ vysvětluje Martina Kalová, vedoucí odboru školství.
Zápis do základních škol se týká dětí, které k 31. srpnu 2023 dovrší šestý rok věku, a dětí, jimž byl v minulém roce odložen začátek povinné školní docházky o jeden školní rok. Do mateřských škol budou zapsány děti, které mají trvalý pobyt ve školském spádovém obvodu, které dovrší k 31. srpnu 2023 třetího roku věku od nejstarších, ale také i děti z jiného spádového obvodu dle věku od nejstarších.
Změna nastala oproti loňskému roku u zápisů ukrajinských dětí. Pro tyto děti již nebudou vypsány samostatné termíny. „Ukrajinské děti se budou zapisovat dle domluvy ředitelů do mateřských a základních škol ve stejném termínu spolu s ostatními dětmi,“ dodává Kalová.
Podrobnější informace o zápisech a jejich formě budou samozřejmě upřesněny, občané je naleznou s dostatečným předstihem na stránkách škol a též na webu města. Osoba, která doprovází dítě k zápisu, předloží u něj doklad o bydlišti a věku dítěte – tj. občanský průkaz nebo rodný list dítěte.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru