Do nemocnice chce Krajská zdravotní investovat miliardy. Oblíbenou porodnici nahradí zcela nový pavilon péče o matku a dítě
VIZUALIZACE ROZVOJE NEMOCNICE PŘEDSTAVENÁ NA ZASEDÁNÍ ZASTUPITELŮ. FOTO: JITKA PAVLÍKOVÁ
Chomutov

Chomutov – Od dubna loňského roku návštěvníci budovy polikliniky a nemocnice musí počítat s různými omezeními spojenými s probíhající rekonstrukcí. Z důvodu stavby nového pavilonu Emergency jsou komunikace znečištěny, což návštěvníci nesou velmi nelibě v aktuálním počasí. Tento víkend je domluveno jejich čištění.


Krajská zdravotní má s chomutovskou nemocnicí velkorysé plány a stavební ruch tak bude v areálu běžný dle odhadů dalších 15 let. Výsledkem má být zdravotnické zařízení odpovídající požadavkům 21. století.
Při pondělním zasedání chomutovských zastupitelů představil ředitel nemocnice Michal Zeman plány na modernizaci celého areálu. „Teď se staví nové ARO a operační sály, mezi nimi nadzemní tunel pro spojení s pavilonem interních oddělení. Také nová trafostanice,“ připomněl přítomným ředitel Zeman.
Na jednotlivých vizualizacích pak představil plánované etapy výstavby dalších pavilonů. Vše za cca 8 miliard korun. Počítá se například s novým pavilonem péče o matku a dítě, pavilonem chirurgických oborů či oddělením paliativní péče, samostatnou budovou lékárny, s rehabilitačním oddělením, knihovnou i přednáškovým sálem. Zatím co návštěvníci, kteří přijdou do nemocnice pěšky, budou ke vstupu využívat vchod na severní straně areálu, pro vjezd sanitek i osobních vozů se bude používat cesta od hřbitova na jižní straně.

Město má pomoci s bydlením a péčí o malé děti

Michal Zeman oslovil zastupitele, zda by mohli nemocnici, byť ji financuje Ústecký kraj, podpořit. Například při výstavbě nového ubytování pro personál nemocnice. Žádá také zvelebení okolí nemocnice a vytvoření vhodných podmínek pro pracující rodiče: „Naprostá většina zaměstnanců v nemocnici jsou ženy. Mají malé děti. Pacienti vyžadují péči 24 hodin, 7 dní v týdnu. Proto i naši zaměstnanci musí mít možnost zajištění péče o své děti.“ Ředitel také připomněl, že nemocnice je jedním z největších zaměstnavatelů v Chomutově.

Mezi zastupiteli vyvolalo Zemanovo vystoupení velký zájem. David Dinda, 1. náměstek primátora, ředitele nemocnice ujistil, že město se bude okolí nemocnice věnovat. „Máme výhled investičního plánu revitalizace okolí nemocnice. Letos se dotkne Dr Janského. Příští rok je v plánu rekonstrukce ulice Edisonova. Víme, že je problém s parkovacími místy. Je možné tam vybudovat ještě asi 50 míst,“ uvedl David Dinda a dodal, že revitalizace ulice Kochova a přilehlého parčíku je v plánu v roce 2025.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru