Sportovní kluby si rozdělí miliony. Opozici se systém nelíbí
HOKEJOVÝ KLUB PIRÁTI CHOMUTOV. FOTO: PIRÁTI CHOMUTOV
Chomutov

Chomutov – V pondělí večer chomutovští zastuipelé po zhruba dvacetiminutové diskuzi odsouhlasili rozdělení dotací mezi sportovní kluby. Část opozice systém kritizuje a hlasování se zdržela (hnutí ProChomutov).


Kluby i jednotlivci si rozdělí cca 10 milionů korun. Většinu, tedy 80 % získají kluby, zbytek vrcholoví sportovci. Model přerozdělování peněz je v Chomutově už roky stejný. Letošní diskuze k systému financování byla oproti předchozím rokům relativně krátká. Bastetbalový klub Levharti Chomutov získal dva miliony korun, stejně jako např. florbalisté a fotbalisté i hokejoví Piráti Chomutov. Pět set tisíc město přidělilo například plaveckému oddílu TJ Slávie Chomutov nebo klubu wrestlingu.


Opakovaná kritika možná tentokrát povede k tomu, že se systémem budou letos zastupitelé znovu zabývat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru