Je čas zahájit jarní úklid. Podívejte se, kdy bude do ulice přistaven velkokapacitní kontejner
DO VELKOKAPACITNÍHO KONTEJNERU MOHOU LIDÉ ODKLÁDAT ODPAD, KTERÝ SE NEVEJDE DO BĚŽNÉ POPELNICE. FOTO: MĚÚ CHOMUTOV
Chomutov

Chomutov – Na třinácti stanovištích ve městě budou veřejnosti pětkrát během letošního roku k dispozici kontejnery na objemný odpad.

Technické služby zveřejnily nový harmonogram svozuobjemného odpadu na rok 2023, k dispozici je ke stažení i na webu www.tsmch.cz v sekci Harmonogramy činností. „K běžným kontejnerům není možné umisťovat odpad, který se do nich nevejde. Kdykoli během roku mohou lidé zdarma tento odpad odvážet do sběrných dvorů,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Na stanoviště v ulicích M. Pujmanové, Ak. Heyrovského, Sokolská a V. Nezvala dají technické služby kontejnery 3. dubna, 5. června, 7. srpna, 2. října a 4. prosince. Lidé do nich mohou velký odpad vhazovat vždy po tři dny.

V ulicích Bělohorská, Nové Spořice, Březenecká a 17. listopadu budou od 11. dubna, 12. června, 14. srpna, 9. října a 11. prosince. V dubnu budou kontejnery na stanovištích dva dny, ostatní měsíce tři dny.

Velkoobjemové kontejnery budou přistavené i do ulic Kamenná, Kamenný Vrch, Skalková, Výletní a Písečná, a to vždy po tři dny od 17. dubna, 19. června, 21. srpna, 16. října a od 18. prosince.

Do těchto kontejnerů je možné dávat například nábytek a sedačky, kusy starých koberců, lina a matrace, dále větší kusy skla, dřevo a ostatní rozměrný odpad. Naopak do těchto nádob nepatří stavební odpad, elektrozařízení, nebezpečný odpad, autobaterie, nádoby od barev, mrtvá zvířata. Kontejnery na velký odpad jsou určené primárně pro domácnosti, ne pro vývoz odpadu firem.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru