V Kadani chybí policisté. Město zájemcům nabízí služební byty
MĚSTSKÉ BYTY V KADANI JSOU SITUOVANÉ NA SÍDLIŠTÍCH. FOTO: CC0
Chomutov

Kadaň – Obvodní oddělení Policie České republiky trápí enormní nedostatek členů sboru. Situace taková, že tamnímu sboru musí vypomáhat kolegové z Chomutova. Pomocnou ruku policistům se snaží podat i město. Nabízí policistům obecní byty.

„Policistům přednostně nabízíme obecní služební byty. Jedinou podmínkou pro jeho získání je ta, že daný člověk bude pro policejní sbor pracovat v Kadani. Pokud by z této pozice odešel, ke konci kalendářního roku by musel byt opustit," vysvětluje starosta Kadaně Jan Losenický. Žádost o takový byt nepodává nováček sboru, ale Policie ČR. Aktuálně město jednu takovou obdrželo a projedná ji. Byty poskytnuté úřadem jsou situované na sídlišti. „Těch, které využíváme jako služební, je zhruba čtyřicet. K tomu máme 50 bytů v kategorii startovacích, vlastníme také sociální byty, pro samoživitelky a pečovatelské," doplnil Losenický. Tzv. služební byty využívá také několik pedagogů, nejvíce však kadaňská nemocnice pro svůj zdravotnický i nezdravotnický personál. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru