Kadaň opět podporuje místní podnikatele. Díky nim si budou moci zajít lidé například na lymfodrenáž
ILUSTRAČNÍ FOTO. FOTO: CC0
Chomutov

Kadaň – Čtyři nové žádosti o dotaci na podporu podnikání v Kadani posuzovali tamní radní. Nakonec potřebná kritéria splnily dvě žádosti. Kadaň ze svého rozpočtu podpoří rozšíření masážních služeb a již potřetí restauraci Střelnici.

Město vyhlásilo tento oblíbený dotační program v loňském roce. Zájemci se mohli o dotaci hlásit od 1. července. Připraveno bylo 800 tisíc korun a zájemci se mohou hlásit do vyčerpání části. V zásadě platí, že kdo dřív přijde a splní podmínky, ten bere. „Žádat mohou zájemci v průběhu celého roku. Máme nový bodový systém a je potřeba splnit alespoň 30 % požadavků," vysvětlil starosta města Kadaň Jan Losenický.

Tuto podmínku splnila žadatelka masážního salonu, která chce nabídku služeb rozšířit o lymfodrenáže. Služba v Kadani dosud není, takže rozšíří nabídku ve městě. Opakovaně se žádostí uspěl také provozovatel restaurace Střelnice. Z dotace pořídí nové herní prvky na zahrádce a nové vybavení do kuchyně.

Kadaň začala poskytovat dotaci místním podnikatelům v roce 2019. Radnici trápilo poloprázdné náměstí a prázdné obchodní prostory v centru města. Dotace byly zaměřeny na podniky v historickém centru města. Majitelé obchodů a provozoven si za peníze mohli pořídit vybavení, které zatraktivní jejich služby. Podle vedení radnice se díky dotaci podařilo zaplnit i některé prázdné provozovny v centru města.

V dalších letech už město podmínky rozšířilo a nevztahuje se na historické centrum Kadaně. Teď jde město ještě dál, zájemcům o podnikání chce předávat důležité know how, rady a inspiraci prostřednictvím projektu Podnikni to! „Ve vzdělávacím systému chybí výchova k podnikání. Děti jsou vychovávány, aby se z nich stali dobří zaměstnanci," podotýká Jan Losenický. Kurz je bezplatný nejen pro obyvatele Kadaň, ale i okolních obcí. Lektorkou kurzu je místní podnikatelka Sandra Weissová, spolumajitelka NS Burger. Účastníci se budou scházet vždy ve středu po dobu pěti týdnů v restauraci Střelnice. Úvodní workshop začíná ve středu 5. dubna v 17.30. Zájemci se můžou přihlásit na webu podniknito.cz na podstránce s názvem Kurz podnikání v Kadani nebo jednoduše napsat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru