V Chomutově se Česká pošta chystá zrušit jednu pobočku, v Jirkově dvě
LOGO ČESKÉ POŠTY. FOTO: ČESKÁ POŠTA
Chomutov

Chomutovsko – Česká pošta zveřejnila seznam poboček, které hodlá letos od července uzavřít. Návrh musí ještě schválit vláda. Na Chomutovsku se rušení dotkne několika poboček.

„Redukce poboček byla stanovena podle parametrů Českého telekomunikačního úřadu, konkrétní pošty pak byly vybrány podle návštěvnosti klientů, podle počtu uskutečněných transakcí, ekonomické rentability svého provozu a podle kritérií, jež jsou důležitá z pohledu klienta, jako jsou např. bezbariérový vstup nebo dostupnost MHD," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík a dodal, že všechny pošty, které Česká pošta provozuje, jsou schopné zajistit požadovaný standard služeb i po zrušení vybraných provozoven.

Česká pošta neuzavírá pobočky v obcích, kde sídlí pouze jedna pošta. Zároveň se redukce pobočkové sítě netýká pošt Partner, kterých je po celé České republice aktuálně 819. Pobočky, které budou nově spádové pro klienty, jejichž pošta byla zrušena, zajistí dostatečnou kapacitu pro jejich obsluhu.

Kterých poboček se rušení tedy dotkne? V Chomutově chtějí zavřít pouze jednu pobočku, a to v ulici Kundratická 4666. V současnosti jsou zde ještě pobočky v ulicích Zahradní, Jiráskova a Farského. Hned dvě pobočky se budou rušit v Jirkově, a to v ulici Ervěnická 1067 a Studentská 1422. Zůstane zde tak jediná pobočka, a to na náměstí Dr. E. Beneše 3.

Po jedné pobočce se budou rušit pošty v Klášterci nad Ohří (Zahradní 10) a v Kadani (kpt. Jaroše 58).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru