Tento rodinný podnik byl zajisté výdělečný. Jenže za hranou zákona
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Kadaň – Čtyři obviněné osoby, z nichž dvě jsou stíhány vazebně. To je výsledek další realizace chomutovského TOXI týmu. Předcházela jí několikatýdenní operativní práce, v rámci níž se kriminalisté zaměřili na činnost členů jedné rodiny, kteří se podle jejich poznatků, získaných při prověřování jiného případu, měli zabývat distribucí pervitinu v Kadani.

Realizace byla spuštěna v posledním březnovém týdnu. Ve spolupráci s uniformovanou hlídkou chomutovských policistů zastavili kriminalisté na silnici č. I/13 u Chomutova zájmové vozidlo a zadrželi jeho dvoučlennou posádku. „U jednoho ze zadržených přitom zajistili přes deset gramů pervitinu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Vzápětí poté byly provedeny dvě domovní prohlídky v bydlišti podezřelých osob v Kadani a byly zadrženy další tři osoby. Následovaly výslechy zadržených, ale i dalších osob, a poté vyšetřovatel čtyři ze zadržených obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dotyční měli nejméně od srpna loňského roku do současnosti především v Kadani prodávat pervitin jeho uživatelům," dodala mluvčí. Drogu měli dle zjištění kriminalistů pravidelně nakupovat v jiném městě v Ústeckém kraji.

Mezi obviněnými jsou otec (ve věku 42 let) se svými dvěma syny (25 a 22 let) a svou družkou (44 let). Otec se starším z jeho synů skončili za mřížemi vazební věznice. Ostatní obvinění jsou stíháni na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí třem stíhaným až pětileté odnětí svobody. Pětadvacetiletému muži, který byl za podobné jednání v roce 2019 odsouzen k podmíněnému trestu, by soud tentokrát mohl uložit trest v rozmezí od dvou až do deseti let.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru