Cizí chatu obývali, jako by jim patřila. Bez dovolení
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Nemile překvapená byla majitelka chatky v zahrádkářské kolonii v Klášterci nad Ohří, když zjistila, že její chatku obsadili a užívali nezvaní „hosté“. Na chatce, kterou v listopadu zazimovala, nebyla delší dobu, a o obyvatelích své chatky neměla ani tušení.

Tento týden ji však kontaktovali městští strážníci, kterým její soused ze zahrádkářské kolonie věc oznámil. Po tomto zjištění se tedy majitelka v doprovodu strážníků vydala na místo. Tam viděla, že někdo do chatky násilím vnikl a podle toho, jak to uvnitř vypadalo, že chatku také někdo obýval. „Peřiny na gauči byly rozestlané a v chatce byl nepořádek. Kromě toho se tam nacházely cizí osobní věci, jídlo, tabák apod. Kamna v chatce byla horká a před chatou bylo nařezané dřevo z oplocení, které pravděpodobně nezvaný host používal k topení v kamnech," popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská moment, kdy strážníci s majitelkou vstoupili do chatky. Neznámý „dočasný obyvatel“ také „vyzdobil“ interiér chatky různými nápisy na zdech, zrcadle a dveřích.

Případem se následně začali zabývat přivolaní policisté kláštereckého obvodního oddělení. Ti v průběhu šetření zjistili totožnost neznámých osob, které podle všeho v chatce již od února pobývaly. Jedná se o 47letou ženu a jejího 38letého partnera, kteří jsou v současné době „bez domova“. Policisté jim již sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Soud je může za jejich počínání v případě prokázání viny potrestat odnětím svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru