Z přestupků se okamžitě stala krádež. Jirkovan už byl dříve trestán
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Policisté odhalili totožnost muže, který v průběhu dvou dní v minulém týdnu dvakrát kradl v obchodech v Chomutově a Otvicích.

K první krádeži, kterou má mít podle policistů na svědomí 48letý Jirkovan, došlo minulé úterý odpoledne v prodejně drogerie v Otvicích. Muž tam z regálu sebral dva sprchové gely a bez jejich zaplacení odešel pryč. O dva dny později šel zkusit štěstí do obchodu s obuví v centru Chomutova. Tam odcizil několik kusů punčoch a šestery ponožky v celkové hodnotě bezmála 3 tisíce korun a opět utekl bez zaplacení.

S ohledem na nízkou hodnotu ukradených věcí byly obě neznámé krádeže původně šetřeny jako přestupky. „Jakmile se policistům podařilo zjistit, že za nimi má být právě zmíněný Jirkovan, překvalifikovali jeho jednání na trestný čin krádeže," vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Dotyčný se totiž obdobného jednání nedopustil poprvé, poslední trest za krádeže si „odpykal“ přibližně před dvěma roky. Hodnota odcizeného zboží v takovém případě není rozhodující, podstatná je naopak skutečnost, že muž se krádeží dopouští opakovaně. Právě proto mu může v případě odsouzení soud uložit až tříletý trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru