Jen dva měsíce na čerstvém vzduchu a zlodějíček putuje zpět do vězení
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Jen necelé dva měsíce pobytu na svobodě si „užil“ 27letý muž z Chomutova. V polovině února byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen za spáchání trestného činu krádeže. Netrvalo dlouho a dotyčný měl podle zjištění policistů znovu krást. Začátkem dubna si v brzkých ranních hodinách vyhlédl dům v jedné z ulic v širším centru Chomutova. Přelezl oplocení pozemku a z nezajištěné technické místnosti v domě odcizil dámské jízdní kolo v hodnotě nejméně 15 tisíc korun.

To později prodal za zlomek jeho ceny, podle vlastních slov měl obdržet pouhých tisíc korun. Policisté se přijatým oznámením o vloupání do domu neznámým pachatelem začali zabývat a šetřením se jim podařilo odhalit totožnost podezřelého, kterým byl právě zmíněný muž. Kromě toho také našli a zajistili odcizené kolo, které již vrátili jeho majiteli," dodala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podezřelého zadrželi a vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Protože obviněný je v současnosti stíhán i pro další trestnou činnost, podal komisař podnět ke vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce byli stejného názoru, takže Chomutovan se po zadržení již znovu na svobodu nedostal a skončil za mřížemi vazební věznice. Čeká ho soud, u kterého mu za popsané jednání hrozí až tříletý trest," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru