Muž měl údajně jen čtyři piva. Nejprve ale lámanou řečí tvrdil, že nepil vůbec
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Občas strážníci Městské policie Chomutov nevěří vlastním očím a uším. Naposledy například ve chvíli, kdy po upozornění na opilého muže v autě přijeli do ulice Meisnerova. 

Tam se měl ve vozidle nacházet muž zřejmě pod vlivem alkoholu, jelikož nedokázal vyjet ani z parkovacího místa. Když se nakonec rozjel směrem do ulice Školní, hlídka ho dle zákonných možností vyzvala k zastavení vozidla. Na tuto výzvu muž nereagoval a vozidlo uvedl do klidu až v ulici Purkyňova. Po prokázání totožnosti sílilo podezření strážníků, že muž je pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek, což on popíral, ale jeho zarudlé oči, špatná artikulace a zpomalené pohyby potvrzovaly, že nemluví pravdu.

Po provedení dechové zkoušky se tedy objevila čísla jako 2,91 a 2,96 promile. Muž to svedl na čtyři piva, ale počet už byl ve výsledku jedno. Důležité je, že ve svém stavu za volantem nikoho nezranil, protože svým chováním byl okamžitě podezřelým ze spáchání trestného činu, byl omezen na osobní svobodě, a jelikož nespolupracoval, byla mu přiložena i pouta, než byl předán PČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru