Chomutov – Kolem droužkovického kulturního domu bylo v úterý dopoledne nezvykle živo. Na místo se sjely policejní složky. Taktické cvičení „AMOK“, jehož hlavním cílem bylo procvičit spolupráci a koordinaci činností a postupů policistů při útoku „aktivního střelce“, proběhlo za přítomnosti studentů střední školy.

V dopoledních hodinách byla v obci Droužkovice navozena situace, kdy pachatel, jímž byl střelec s dlouhou zbraní, vstoupí do budovy kulturního domu a hostince. V prostorách hostince střelec zahájí palbu do nezúčastněných osob.

Cílem cvičení bylo ověřit si základní postupy policistů spojené s přijetím oznámení na linku 158 a provedení samotného zákroku hlídek územního odboru Policie ČR Chomutov.

„Jako figuranti se cvičení zúčastnili studenti čtvrtých ročníků střední školy ESOZ v Chomutově, kterým bychom tímto chtěli poděkovat. Náš dík patří také vedení obce Droužkovice, které poskytlo pro výcvik prostory," doplnila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Amok vrazi

Amok rukojmí

Amok vzdávají se

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru