S nástrahami jízdy na kole si nejlépe poradili žáci kadaňské 3. ZŠ. Pojedou na krajskou soutěž
SVÉ DOVEDNOSTI PŘIŠLO UKÁZAT 90 DĚTÍ. FOTO: PČR
Chomutov

Kadaň – Také letos v dubnu zavítali do areálu Dětského dopravního hřiště v Kadani žáci základních škol, aby se zúčastnili okresního kola Dopravní soutěže mladých cyklistů. Do soutěže, vyhlášené Ministerstvem dopravy – BESIP s dalšími spoluvyhlašovateli včetně Policie ČR, se přihlásilo celkem 12 základních škol z okresu Chomutov.

Akce, která se konala minulý čtvrtek, se zúčastnilo 90 dětí doprovázených pedagogickými pracovníky z dané školy. Již tradičně se soutěžilo ve dvou věkových kategoriích, a to 10 – 12 let (kategorie I) a 12 – 16 let (kategorie II). Každé družstvo bylo smíšené a složené ze dvou žáků a dvou žákyň. V okresním kole se soutěž skládá ze čtyř disciplín zahrnujících teoretickou část (pravidla provozu na pozemních komunikacích – test) a praktickou část, v rámci které soutěžící absolvují pětiminutovou jízdu po dětském dopravním hřišti, jízdu zručnosti a ověření dovedností při poskytování první pomoci. V kategorii I. a II. smíšených družstev získala 1. místo 3.ZŠ Chomutovská, Kadaň.

„Přestože nám počasí nepřálo tak jako v loňském roce, věříme, že si mladí cyklisté i tentokrát soutěž užili. Každopádně si každý z nich zaslouží pochvalu i uznání za plnění jednotlivých disciplín a předvedené výkony. Nejlepší družstva v obou kategoriích budou reprezentovat okres na krajském kole, které se uskuteční v termínu 17. – 18. května opět v Kadani. Držíme palce!" popřála vítězům policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

cyklozávody soutěž

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru