Na Chomutovsku se koná řada akcí spojených s pálením čarodějnic. Přinášíme jejich přehled
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Letos vychází oblíbené pálení čarodějnic ideálně na víkend s vidinou dalšího volného dne.


Sobotní akce:
Už dnes se uskuteční pálení čarodějnic v obci Kalek. Začíná v 15 hodin a uskuteční se na dětském hřišti. Na zájemce čekají soutěže a nejrůznější úkoly. Vyhodnoceny budou také přítomné masky. Nejen děti mohou řádit při diskotéce.

carodky Kalek


Taktéž v sobotu, ovšem o hodinu později je připravena Filipojakubská noc v Zaječicích. Všichni se sejdou U Jedličky tedy v 16 hodin.

carodky zajecice


Pesvicích při čarodějnickém reji, který se koná taktéž v sobotu od 16 hodin, lákají na pivo, víno a svařák za symbolických deset korun. Přijďte včas, upálení čarodějnice je naplánováno hned na začátek akce.

carodky pesvice

 


Nedělní akce:
Droužkovicích se v neděli koná už 21. slet čarodějnic. Na koupališti je připravena čarodějnická show. Bude se taky volit miss mezi čarodějnicemi. Registrace začíná už ve 14 hodin.


Sraz u Staré hospody mají v 15 hodin lidé v Boleboři. Zde se pálení čarodějnic spojí se stavěním májky. Nejvyvedenější masky budou ohodnoceny.

carodky bolebor


V neděli pořádá setkání obec například obec Vrskmaň v obecním parku. Zábava bude připravena v obecním parku od 17 hodin. Bude se také stavět májka, a to naproti obecnímu úřadu. Pořadatelé upozorňují, že masky jsou vítané nejen u dětí.

carodky Vrskman


Čarodějnici připravenou k upálení na vatře mají i provozovatelé wakeparku, kteří při této události rovnou zahájí sezónu. Pro děti budou u Velkého otvického rybníku připravené hry, odměny, buřty a vše co je k nim potřeba, dětská diskotéka i zpívání u kytary. Začíná se v 15 hodin.


Klášterci nad Ohří se pálení odehraje v areálu letního kina v neděli od 15 hodin. Program připravuje hudební divadlo Hnedle Vedle, zahraje country kapela Makovec. Připraveny budou soutěže a samozřejmě opékání vuřtů.


O hodinu později začínají Čarodějnice na Červeném Hrádku v Jirkově. Dětskou show moderuje Míša Dolinová. Hry a soutěže pro děti připraví Dům dětí a mládeže Paraplíčko. V šest večer se zahájí průvod, zapálí se hranice a začne oblíbené opékání vuřtů. O hudební doprovod se postará skupina NaVoko.

carodky Jirkov


Málkově se lidé sejdou na hřišti taktéž v 16 hodin. Kromě atrakcí pro děti se návštěvníci mohou těšit na kapelu Maruška je pryč.

carodky málkov


Stejně tak se v 16 hodin zahájí tradiční Pálení čarodějnic v chomutovské zooparku. „V areálu dětské zoo zapálíme v předvečer filipojakubské noci velkou vatru, k poslechu bude hrát kapela Úlet, o zábavu se postarají dva klauni a my máme připravené hry a soutěže pro děti. Těšíme se na vás a také na vaše masky, protože z minulých ročníků víme, jak dokážete být neuvěřitelně kreativní a vytvořit fantastické převleky!“ zvou návštěvníky pořadatelé ze zooparku.

carodky zoo


Na horách spojí pálení čarodějnic se stavěním máje. V Nové Vsi na hřišti se začne májka zdobit ve 14 hodin, o dvě hodiny se začne se stavěním májky a od 17:30 začíná program pálení čarodějnic. Děti budou mít své extra ohniště na opékání vuřtů, k dispozici budou limonády i něco sladkého na zub.

carodky nova ves

V Hoře Svatého Šebestiána se lidé sejdou v 17 hodin pod pergolou. Kromě tradičního opékání vuřtů se mohou těšit i na grilované maso.

carodky sebestian


Údlicích se čarodějnice konají na koupališti. Připraveno jsou od 16 hodin soutěže pro děti, opékání vuřtíků a k tanci i poslechu zahraje kapela DRUHÝ DECH.

carodky udlice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru