Lidé si mohou peníze vybrat z bankomatu i v historické části Klášterce
Starosta Štefan Drozd se po instalaci bankomatu byl hned ujistit, že funguje. Bojoval za jeho zřízení osm let. Foto: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Klášterec nad Ohří se na nám. Dr. Eduarda Beneše může konečně pyšnit takovou běžnou věcí, jako je bankomat. Ocení to nejen obyvatelé města, ale hlavně turisté.


Jak uvedl starosta města Štefan Drozd, o zřízení bankomatu v historické části města se snažil dlouhých osm let. „Podařilo se to až nyní, po zrušení pobočky Komerční banky. Když už nám ji zrušili, dali nám alespoň bankomat, aniž by za to obec musela hradit poplatek,“ potvrdil Štefan Drozd.


Banky předtím byly ochotné zřídit v centru bankomat, nicméně za to požadovaly úhradu. Za tak běžnou službu občanům, jako je bankomat, však obec platit nechtěla. Bankám z provozování bankomatu plyne příjem. „Často se stalo, že přijeli turisté a my je museli posílat zpět na druhou stranu města do Tesca,“ připomněl starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru