Chomutovské muzeum slaví. Na dnešní den přichystalo zahájení Výstavy století
Foto: Oblastní muzeum Chomutov
Chomutov

Chomutov – Oblastní muzeum Chomutov letos slaví sté výročí. V rámci oslav muzeum přichystalo řadu akcí, přičemž vernisáž Výstavy století se uskuteční dnes, v 17 hodin v kostele sv. Kateřiny.

Výstava století představí to nejzajímavější a nejdůležitější z muzejních sbírek, přičemž některé předměty budou vystaveny vůbec poprvé. Interaktivní výstava instalovaná v obou muzejních budovách představí počátky a historii muzea, originální předměty z muzejních sbírek, kabinet kuriozit či interaktivní pracoviště malých muzejníků. Doprovodný program nabídne přednášky, dny otevřených depozitářů, workshopy, kurzy, exkurze, koncerty i akce pro rodiny s dětmi. Reprezentativní výroční publikace bude vydána na podzim 2023 a bude plná nejen zajímavých informací, ale především barevných fotografií," stručně představuje výstavu městské muzeum na svém webu.

výstava století

V muzeu na radnici bude umístěna výstava originálních předmětů z muzejních sbírek, stroj času, muzeum 20. a 30. let 20. století, interaktivní skříně a různé videospoty. V hlavní budově muzea můžete navštívit interaktivní prostor s hrou na muzejníky, hádání tajemných předmětů či kabinet kuriozit tvořený návštěvníky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru