Nejlepší mladí záchranáři budou reprezentovat Chomutov na krajském kole v Terezíně
Foto: PČR
Chomutov

Chomutov – V areálu Zooparku Chomutov se v úterý 23. května konalo soutěžní klání známé pod názvem „Mladý záchranář“. Okresního kola organizovaného hasiči z chomutovského územního odboru se zúčastnili žáci dvanácti základních škol z Chomutovska.

Čtyřčlenné týmy plnily úkoly z různých oblastí zaměřené především na zvládání rizikových situací v případě ohrožení života nebo zdraví. Na jednom ze stanovišť se žáci setkali s chomutovskými policisty, kteří pro ně měli připravený test zaměřený na jejich teoretické znalosti," doplnila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O celkovém pořadí vítězů rozhodoval součet bodů ze všech disciplín, které prověřily jejich praktické dovednosti, fyzickou zdatnost i teoretické vědomosti.

Vítězem se stalo družstvo „A“ Základní školy Údlice, na druhém místě se pak umístil tým gymnazistů z Klášterce nad Ohří, třetí místo získali soutěžící ze Základní školy Březenecká v Chomutově.

První dva týmy postupují do krajského kola soutěže, které proběhne 14. června 2023 v Terezíně. 

mladý záchranář 1

mladý záchranář 3

mladý záchranář vítězové

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru