Boj se zdražováním podle chomutovské radnice: město rozdává peníze, aby děti dál mohly chodit na kroužky
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Od 1. ledna roku 2023 město Chomutov poskytuje příspěvek na volnočasové aktivity dětí od čtyř do osmnácti let. V první etapě příjmu žádostí o tyto příspěvky jich město schválilo a vyplatilo 561 v celkové výši 446 750 Kč.


Od 1. ledna až do 31. října město Chomutov poskytne příspěvek v hodnotě 800 Kč každému rodiči či opatrovníkovi dítěte, který doloží, že v roce 2023 uhradil volnočasovou aktivitu svého dítěte věku od čtyř do osmnácti let. „O tento příspěvek lze žádat pouze elektronicky a bude vyplácen bezhotovostně na účet uvedený v žádosti. V žádosti žadatel vyplní údaje o sobě, údaje o dítěti a přiloží doklad o účtu, na který chce příspěvek vyplatit a doklad o úhradě kroužkovného pro rok 2023,“ popisuje Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky.

Občané naleznou žádost na grantovém portálu města na adrese: https://granty.chomutov.cz/category/volnocasove-aktivity-deti/

„Město má tímto příspěvkem za cíl podpořit aktivní trávení volného času, a to zejména sportem, volnočasovým vzděláváním či uměleckou činností dětí a mládeže,“ komentuje Mareš.

Příspěvek na volnočasové aktivity dětí a mládeže je součástí balíčku osmi opatření, kterým vedení města Chomutova chce pomoci občanům v ekonomické krizi. Mimo zmíněného příspěvku na volnočasové aktivity pro děti a mládež bylo jeho součástí i například zavedení bezplatné MHD pro seniory nad 65 let, svoz odpadu zdarma pro seniory nad 75 let či zavedení sítě jídelen, které nabízí veřejnosti obědy za dostupnou a garantovanou cenu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru