Zloděj nepohrdnul rýží, financemi na charitu ani hudebním nástrojem
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Několik vloupání z poslední doby, k nimž došlo v Chomutově a Jirkově, se měl podle zjištění policistů dopustit 28letý muž. Ten v současné době pobývá v Chomutově, ale stálé bydliště nemá.


Poprvé dotyčný podle dosavadních zjištění „úřadoval“ v suterénu panelového domu v Jirkově. Na začátku dubna tam měl nožem přeříznout přívodní kabel a vyřadit tak z provozu bezpečnostní kamerový systém i zvonky v domě.

„O čtyři týdny později měl stejný muž během nedělního odpoledne násilím vniknout do v tu dobu zavřené restaurace v centru Chomutova a uvnitř odcizit pokladničku pro nadační fond s finanční hotovostí přesahující 10 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Jeho pozornosti neunikla o týden později ani další restaurace v chomutovském centru. Tu navštívil v době, kdy byla otevřená a v nestřežený okamžik tam měl ukrást dva pytle s rýží.

Nejcennější úlovek však ukořistil pár hodin poté. „Kolem deváté večer měl násilím odcizit z výlohy chomutovské prodejny s hudebninami saxofon v předběžné hodnotě bezmála 18 tisíc korun. V součtu měl popsanými krádežemi dotyčný způsobit škody přesahující 30 tisíc," podotkla mluvčí. Celkové škody (včetně těch způsobených poškozením při vloupáních) však byly odhadnuty na 57 tisíc korun.

 

Podezřelý byl po vypátrání zadržen a nyní je trestně stíhán pro trestný čin poškození cizí věci a pokračující trestný čin krádeže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru