Nexen Tire se s odbory dohodl na posledních detailech Kolektivní smlouvy. Podepsána bude do konce června
Foto: redakce
Chomutov

Žatec - Vedení společnosti Nexen Tire se v pondělí 26. června v 10 hodin setkalo se zástupci odborů společnosti. Výsledkem je dohoda.

Jednání navazovalo na předchozích několik setkání o projednání a finalizaci konečné podoby tzv. Kolektivní smlouvy, která upravuje vztahy společnosti vůči zaměstnancům. Klíčový fakt je ten, že společnost Nexen Tire již od března 2023 dodržuje dohodu uskutečněnou mezi společností a odbory v únoru 2023, která především upravila navýšení mezd zaměstnanců společnosti v průměru o 8 procent a byl vyplacen jednorázový bonus ve výši 20 000 Kč. Všichni zaměstnanci společnosti Nexen Tire tedy od března 2023 pobírají mzdy navýšené o průměrně 8 procent a využívají celou řadu dalších benefitů v hodnotách tisíců korun měsíčně na každého zaměstnance. Na včerejším jednání byly s odbory dojednány poslední detaily podoby Kolektivní smlouvy.

Obě strany finální verzi potvrdily. K samotnému podpisu dojde do konce tohoto týdne. Společnost Nexen Tire zároveň deklaruje, že je připravena jednat i do budoucna se samotnými zaměstnanci i zaměstnavatelskými odbory.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru