Kousek od mosteckého jezera bylo nejvíc horko! Po pondělních tropech přijde teplotní sešup
Jezero Most. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko – Poslední školní týden začal slunečně a tropicky. Na stanici Kopisty, ležící 1,1 km západně od západního břehu mosteckého jezera, v 18:00, tedy těsně před tím, než o sobě dala vědět studená fronta přicházející tradičně od západu, bylo naměřeno 32,5 °C. Nikde jinde v Česku v tu dobu takové teplo nebylo.

Vlastně ano, v Doksanech, a to také 32,5 °C. Doksany mimochodem opět ovládly tabulku „nejteplejších stanic“ (co se Ústeckého kraje týče). O pár hodin dříve totiž jejich stanice naměřila 34 °C. Kromě Mostecka k nejteplejším místům v severozápadních Čechách patřily i Teplice nebo Žatec, i tam teploměr ukázal 33 °C. Rekordy ale nepadaly. Ostatně, teprve nedávno, 26. června 2019, se severozápadní Čechy rozžhavily až na 38,9 °C, konkrétně na Litoměřicku. S tím, že metropole severozápadních Čech, Ústí nad Labem, se dočkala až 37,8 °C.

V dohledné době bude v evropském vzdušném prostoru celkem živo. Čímž je myšleno, že se budou poměrně rychle střídat tlakové útvary. Jinými slovy nehrozí „zaseknutá“ tlaková výše nad Středomořím, která by do Česka neustále pumpovala horký a suchý vzduch z Afriky. Zároveň je mimo hru vyloženě severní proudění, respektive vpád studeného vzduchu z Arktidy. Teploty budou docela příjemné, pro mnohé i na koupání. Nicméně bez mraků to prostě nepůjde...

27. června: Ranní minima kolem 17 až 13 °C, odpolední maxima okolo 20 až 24 °C. Mezi odpolednem a večerem přeháňky, hlavně v Krušných horách. Polojasno až oblačno.

28. června: Ranní minima kolem 14 až 10 °C, odpolední maxima okolo 20 až 24 °C. Ojedinělé přeháňky nelze vyloučit, avšak spíše nespadne ani kapka. Polojasno až oblačno.

29. června: Ranní minima kolem 16 až 12 °C, odpolední maxima okolo 24 až 28 °C. Srážky žádné. Slunečno, přesněji jasno až skoro jasno, přechodně možná až polojasno.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru