VIDEO: Jak griluje mistr? Žáci měli před létem netradiční vyučování
Netradiční výuka v SOŠ a SOU Roudnice nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Roudnice nad Labem - Jak grilovat podle šéfkuchaře vyhlášené restaurace a jak při přípravě pokrmů vybírat kvalitní české suroviny. To se dozvěděli žáci Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Roudnici nad Labem. Budoucí kuchaře a číšníky čekala další neobvyklá výuka, tentokrát přímo na nádvoří školy.

 

„Zkusili jsme si udělat nějaký tatarák, ukážeme si grilování steaků na grilu na uhlí, tak na pánvičce," přibližuje šéfkuchař restaurace Čestr Pavel Brichzin. Kromě masa se žáci seznámili i s dalšími kvalitními surovinami.

„Hranolky se smaží na našem řepkovém oleji, dochucování salátů je na našem slunečnicovém oleji, a samozřejmě děláme i další věci, vylisujeme třeba horčičný olej, takže my to máme propojené. Děláme takové kuchařské speciality," dodává Karel Jonák, ředitel firmy ceskykmin.cz.

„Snažili jsme se dětem vštípit, aby si vybíraly správné dodavatele, abychom podpořili malé výrobce, aby to mělo nějaký smysl, abychom se v těch velkých restauracích někam posouvali. Když to nebudeme dělat my, tak to nebude dělat nikdo," řekl Pavel Brichzin.

Zkušenosti, které žáci získali, mohou rovnou využít při startující grilovací sezóně. Více v naší reportáži.

https://www.youtube.com/watch?v=m4XiTvo_B3M

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru