Muž se při diskuzi na sociální síti nedokázal ovládat. Za urážení romské menšiny mu hrozí až tříletý trest
Ilustrační foto
Chomutov

Ústí nad Labem - Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 58letému muži z trestného činu Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

Podezřelý po odvysílání jednoho z pořadu na České televizi se v následné diskuzi na sociální síti dopustil hrubých urážlivých výroků, vedoucích ke znevážení romské národnostní menšiny. Policistům se na stůl tento případ dostal na konci měsíce dubna, kdy jeden z diskutujících, který se snažil s tímto muže diskutovat na určité úrovni a upozorňoval ho, že by se takto vyjadřovat neměl, podal trestní oznámení. Policistům se podařilo muže vypátrat. Při výslechu a otázce proč se takto vyjadřoval, tak uvedl, že byl plný emocí a že se domníval, že to není trestné a že svého vyjádření lituje. Podezřelému v případě prokázání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

„Je důležité, aby si veřejnost uvědomila, že tak jako je jakékoliv obdobné vyjádření v reálném životě trestné, tak stejně trestné je toto vyjádření ve světě virtuálním," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru