Policisté se vydali na lov pytláků. Chytili něco?
Kontroly rybářů dopadly na jedničku. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko – O tom, že rybaření má svá pravidla, není jistě pochyb. To, že ne každý, kdo se na ryby vydá, se jimi řídí, je také obecně známo. Proto se na kontrolami rybářů namátkově zabývají i policisté.

Porušením pravidel, například chytáním ryb bez platného rybářského lístku, povolenky a rybářské legitimace nebo ve větším množství, než je dovoleno, se dotyčný může dopustit přestupku, v některých případech i trestného činu. A právě dodržování pravidel lovu provádí kromě členů rybářské stráže namátkově také policisté. Ti se minulé úterý dopoledne připojili k rybářské stráži a společně kontrolovali rybáře u Nechranické přehrady. „Kontroly probíhaly nejprve na břehu Vikletic, Vadkovic a Poláků a poté společně i na Čakovickém vrchu. Doklady potřebné k lovu ryb, vybavení i úlovky měli všichni přítomní v pořádku, žádného „hříšníka“ kontroly neodhalily. Výsledkem tedy bylo tentokrát pouze zjištění, že přítomní rybáři jsou zatím s letošní sezónou spokojeni, ryby „berou“, mezi úlovky se objevují hlavně kapři, candáti, ale i štiky," oznámila výborné výsledky kontrolní akce policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Namátkové kontroly budou prováděny i v dalších týdnech.

rybaření kontrola 2

Vše v pořádku, ryby berou. Rybářská stráž spolu s policisty odcházela od Nechranické přehrady spokojeni. Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru