To je rovnováha! Kozorozi si lebedí na nové atrakci
Kozorožec alpský, ilustrační foto. Foto: Zoopark Chomutov
Chomutov

Chomutov – V přírodě žijí na prudkých horských svazích, umí se udržet na prudkých útesech a oblíbená jsou videa, na nichž skáčou například po téměř kolmých stěnách přehrady. Už víte, o kom je řeč? O kozorožcích.

Co baví kozorožce, vědí i chovatelé v chomutovském zooparku, proto do výběhu dodávají prvky, které zpestří zvířatům život. „U našich zvířat se staráme nejen o základní věci jako je zdraví či potrava, ale také o bohatý a pestrý život s dostatkem podnětů. V pátek se takového prvku dočkali kozorožci, kterým jsme mezi již dříve navezené pařezy nainstalovali dřevěný trám, po kterém mohou pobíhat a skákat z něj. A sotva naši chlapi výběh opustili, akční kopytníci hned vyrazili novou atrakci vyzkoušet," oznamuje zoopark na svých sociálních sítích, kde je také video. Podívejte se na hravé skotačení také. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru