Létu se zachtělo odpočívat? Odpolední maxima stěží překročí dvacítku
Sem tam přeháňka a pořád dost teplo. Že by žně pro houbaře? Foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Víc než půlku, přesně 59 %, svého života už má za sebou, a tak se asi nemůžeme divit, že se léto, to meteorologické, rozhodlo ubrat tempo. Proto na scénu přichází Unai, skandinávská tlaková níže, která nás, a nejen nás, zchladí vzduchem až z Barentsova moře (a jak se můžeme dočíst na Wikipedii, Barentsovo moře je okrajové moře Severního ledového oceánu, což zní drsně).

K tomu i trochu sprchne a se sluníčkem to nebude žádná sláva. Takže kdo to rád po seversku, tomu bude celkem hej.

25. července: Ranní minima kolem 18 až 14 °C, odpolední maxima okolo 20 až 24 °C. O oblačnost nebude nouze, přičemž později po poledni počítejte s přeháňkami/bouřkami a v pozdních večerních hodinách s deštěm.

26. července: Ranní minima kolem 14 až 10 °C, odpolední maxima okolo 16 až 20 °C. Do 9:00 SELČ (plus minus) zataženo až oblačno, na některých místech severozápadních Čech až do východu slunce (plus minus) déšť. Potom převážně polojasno s přeháňkami s tím, že po západu slunce (určitě) se vyčasí na skoro jasno až jasno.

27. července: Ranní minima kolem 12 až 8 °C, odpolední maxima okolo 19 až 23 °C. V noci a ráno jasno, přinejhorším skoro jasno (právě i nepřítomnost oblačnosti přispěje k nízkým ranním minimům). Pak se ale postupně zatáhne a už se na tom nic nezmění. Víceméně celá severní polovina Německa vyhlíží několikahodinový deštík, pokud budeme mít štěstí, tak k večeru dorazí i k nám. Uvidíme...

Teoreticky by čtvrtek neboli 27. červenec mohl pokořit svou minulost. Relativně nedávno, před čtrnácti lety (tedy v pondělí 27. července 2009), mrzlo, až praštělo, samo sebou v přeneseném slova smyslu, nikoli doslovně. A to hlavně v Doksanech (8,2 °C), ve Varnsdorfu (8,0 °C) a v Žatci (7,6 °C). Přes den však bylo teplo, Žatec hlásil až 29,1 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru