Sportovci mají žně. Po hřišti na pickleball dostali další na fotbal
Nové fotbalové hřiště u ZŠ Krátká. Foto: Štěpán Malast
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Na konci školního roku se slavnostně předávalo školákům u základní školy v Topolové ulici speciální multifunkční hřiště, na němž lze kromě tradičních sportů hrát i pickleball. Teď se dočkali hřiště s umělým povrchem také příznivci fotbalu. Tréninkový prostor vyrostl mezi zimním stadionem a ZŠ Krátká. Podařilo se ho dokončit včetně plánovaného osvětlení, které umožní sportovcům prodloužit čas tréninků mimo letní měsíce.

Hřiště disponuje také závlahovým systémem pro osvěžování vzduchu ve velkém horku. „Zavlažuje se kvůli chlazení povrchu, pro zdraví a pohodlí hráčů během letních veder," vysvětluje vedení města.
Město získalo prostřednictvím FK Klášterec nad Ohří na výstavbu moderního hřiště dotaci ve výši téměř 17,2 milionů korun z Národní sportovní agentury, vlastní podíl pak hradilo město.

Následujících 10 let bude hřiště provozovat místní fotbalový klub, poté přejde do majetku města.

 

sportovní areál Klášterec nad Ohří

U zimního stadionu je nové fotbalové hřiště s umělým povrchem. Foto: Štěpán Malast/město Klášterec nad Ohří

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru