V obci Březno někdo odcizil dopravní značky. Řidiči tak parkují před hasičárnou
Značku, která byla umístěna před náhradní zbrojnici, kdosi o víkendu ukradl. Foto: obec Březno
Chomutov

Březno – Obec Březno u Chomutova se pustila do přestavby hasičské zbrojnice v Chomutovské ulici. Hasiči tak využívají starou původní zbrojnici v ulici Štefanikova. Jenže řidiči si zvykli před zbrojnicí parkovat.

Přes upozornění, aby tam nestáli, že zdržují výjezd hasičské techniky, auta na místě parkovala dál. Obec tedy nechala dát před zbrojnici přenosnou dopravní značku se zákazem zastavení. „Znovu apelujeme na neukázněné řidiče, kteří si navykli před touto budovou parkovat, aby tak nečinili. Hasičům jde o čas. Prostor jsme označili přenosným dopravním značením zákaz stání, které někdo o tomto víkendu pravděpodobně záměrně odcizil, a opět tam parkovalo vozidlo. Uvědomte si, kolik dopravních paragrafů tímto stáním porušujete. Před budovou je svislá dopravní značka zákaz stání, která platí až do křižovatky s ul. Chomutovská. Dále se jedná o stání na chodníku, a ještě před vraty hasičské zbrojnice. Upozorňuje, že pokud bude spatřeno jakékoliv vozidlo v tomto místě zaparkované, okamžitě voláme PČR," varuje obec na svých sociálních sítích.

Z vypsaných paragrafů je zřejmé, že za stání v zákazu zastavení může řidič či provozovatel vozidla v přestupkovém řízení "vyfasovat" pokutu do výše 2 500 korun. Mnohem větší následky má odcizení či přemístění dopravního značení. V takovém případě se může přestupce dočkat pokuty ve výši i 50 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru