OBRAZEM: Hasiči uctili minutou ticha památku zesnulého kolegy
Dobrovolní i profesionální hasiči po celém Česku drželi minutu ticha za zesnulého kolegu.
Chomutov

Ústecký kraj - Hasičská rodina truchlí. Ve středu 26. července ve 13 hodin se shromáždila hasičská technika se zapnutými výstražnými světelnými zařízeními bez zvukového signálu před svými stanicemi, hasiči v zásahovém stejnokroji uctili památku zesnulého kolegy. Minutu ticha držela i směna A na požární stanici v Litvínově, či dobrovolní hasiči obce Březno na Chomutovsku, kde se k nim přidala také starostka.

hasiči Březno

Dobrovolní hasiči obce Březno se starostkou

hasiči hora svaté kateřiny

Dobrovolní hasiči z Hory Svaté Kateřiny

2607hasicikz2

Hasiči přesně ve 13:00 nastoupili před litvínovskou požární stanici v zásahových stejnokrojích

K tragické události došlo ve středu 19. července v noci v Kolíně. Při výjezdu k požáru došlo k nehodě zásahového vozu, při níž zemřel nejmladší člen posádky, 34letý Zdeněk Hejduk. U hasičů sloužil 7 let, zastával pozici hasič – technik spojové služby. Působil také jako hasičský reprezentant ve futsalu.

2607hasicikz5

Památku uctili také dobrovolní hasiči ze stanice Most-Rudolice

K uctění památky zesnulého hasiče byly na všech budovách Hasičského záchranného sboru České republiky staženy vlajky na půl žerdi.

2607hasicikz3

Hasiči na stanici v Litvínově vyvěsili na počest svého zemřelého kolegy černou vlajku. Foto: redakce

Základní organizace Odborového svazu hasičů Kolín pořádá ve spolupráci s HZS Středočeského kraje pod záštitou ředitele HZS Středočeského kraje brigádního generála Ing. Michala Svatoše veřejnou sbírku na podporu rodiny zemřelého hasiče.

Pro tento účel byl zřízen transparentní účet u České spořitelny číslo 6454209359/0800. Sbírka se koná na území ČR od 25. července do 31. října 2023. Přispět na něj můžete jakoukoliv částkou.

2607hasicikz4

PPRAP. ZDENĚK HEJDUK ZEMŘEL PŘI NEHODĚ CISTERNY, KTERÁ JELA K ZÁSAHU

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru