Do policejního hledáčku se o víkendu dostali cyklisté. Jak vše dopadlo?
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Uplynulý víkend byl na Chomutovsku ve znamení kontrol dodržování předpisů chodců a cyklistů. Právě na ně se totiž dopravní policisté zaměřili v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce.

Při ní odhalili celkem 29 dopravních přestupků. Deset z nich měli na svědomí cyklisté, čtyři přestupky spáchali chodci a jedenkrát se provinil motocyklista. „Při kontrolách policistům neunikly ani další přestupky, které spočívaly například v držení telefonu za jízdy nebo nevyhovujícím technickém stavu vozidla," upozornila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Za zjištěná porušení zákona byly uloženy pokuty v celkové výši 23 300 korun, jeden prohřešek policisté oznámili k projednání správnímu orgánu.

Tentokrát v rámci akce nebyl přistižen žádný cyklista, ale ani jiný řidič, který by za volant nebo řídítka usedl pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru