OBRAZEM: Chomutovsko je chudší o další dva dealery. Marihuanu prodávali ve velkém
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V posledních dnech provedl chomutovský TOXI tým další zátah, tentokrát se jednalo o distribuci marihuany, a to ve značném rozsahu. Tou se podle zjištění policistů měli zabývat dva muži ve věku 38 a 32 let. První z nich je z Chomutova, druhý z Jirkova.

Pro realizaci byly vyčleněny dva týmy, každý z nich prováděl úkony týkající se jednoho z podezřelých. Po zjištění množství operativních informací si kriminalisté od státního zástupce vyžádali souhlas se zadržením podezřelých. Poté v jeden den souběžně spustili obě akce. Staršího z mužů zadrželi před jeho domem a následně u něho provedli domovní prohlídku, prohlídku vozidla a dalších prostor. Druhý realizační tým zadržel v pozdních večerních hodinách dalšího podezřelého, který byl u sebe v bytě. Také u něho byly provedeny prohlídky, a to prohlídka bytu a vozidla. V domě staršího muže nalezli kriminalisté kromě jiného více než 600 gramů sušiny zelené rostliny, která byla ukryta ve sklepě v různých obalech a nádobách. V jeho autě pak zajistili finanční hotovost ve výši 270 tisíc korun. Také v druhém obydlí byli úspěšní, našli tam přibližně 700 gramů zelené sušiny a téměř 50 tisíc v hotovosti. V rámci akce byly prováděny také výslechy svědků, kteří měli marihuanu od podezřelých kupovat.

"Výsledkem práce kriminalistů je zahájené trestní stíhání obou mužů pro spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jehož se měli dopouštět ve značném rozsahu. Oba měli totiž marihuanu pravidelně prodávat, občas i darovat nebo dávat za protislužbu různým osobám, a to po dobu několika posledních let. Každý z nich tak měl celkově prodat svým odběratelům kolem 10 kg marihuany za částku kolem 1,5 milionu korun. U soudu obviněným za popsané jednání hrozí až desetileté tresty odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

FOTO: 

2907marihuanakz2

2907marihuanakz3

2907marihuanakz4

2907marihuanakz5

2907marihuanakz7

2907marihuanakz6

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru