Tradičně byl hostem festivalu Josef Dvořák. Chybět nesměli Maxipes Fík a Ája. Foto: Petr Kotrlík
Chomutov

Kadaň – Fantazie nezná hranic, to bylo motto letošního již 3. pohádkového festivalu v Kadani, který se konal od 28. do 31. května v kině Hvězda. Letos festival navštívilo přes 8 tisíc návštěvníků, kteří vybrali za pomoci Charita Kadaň celkem 100 tisíc korun na léčbu pro Štěpánka.

Od úterý 28. května se kino Hvězda Kadaň a jeho přilehlé okolí proměnilo v pohádku. Začal totiž třetí ročník Kadaňského pohádkového festivalu. Tentokrát s mottem Fantazie nezná hranic. A letošní ročník prožil šťastný konec. Festival navštívilo přes 8 tisíc návštěvníků a vybralo se 100 tisíc korun, které pomohou v léčbě Štěpánkovi. 

Pohádkový festival si nemohl nechat ujít ani Štěpánek s rodinou, pro něhož byla uspořádána sbírka. Foto: Petr Kotrlík

 Finální výnos z celého festivalu nakonec dosáhl na částku 100 tisíc korun. Foto: Petr Kotrlík

Program festivalu zahrnoval bohatou paletu aktivit pro celou rodinu. Na návštěvníky čekali divadelní představení, interaktivní workshopy konané ZUŠ Klementa Slavického, výtvarné dílny, taneční a hudební vystoupení a především pohádky. Velkým tahounem celé akce bylo vystoupení Michala Nesvadby z Kouzelné školky, které proběhlo ve čtvrtek. „Aktivit, kterých se mohli návštěvníci festivalu zúčastnit, bylo nespočet. Od divadelního vystoupení Moniky Timkové a Kamila Kouly, přes vystoupení influencerky a zpěvačky Adély Zouharové, které se uskutečnily na pódiu za kinem Hvězda, až po slavnostní ukončení festivalu, kterého se již tradičně zúčastnil Josef Dvořák. Toho dále doprovázela Denisa Pfauserová z pohádky Řachanda a hokejista Jiří Kulich,“ řekl k programu Michal Voltr, ředitel pohádkového festivalu.  

Součástí byla i autogramiáda. Foto: Petr Kotrlík

Nejen představení a zábavný program, ale i spousta workshopů – to vše v rámci jednoho festivalu. Foto: Petr Kotrlík

Fantazie nezná hranic – a to doslova!

V letošním roce Kadaňský pohádkový festival dokonce překročil hranice Česka a zavítal do německého Aue-Bad Schlema, které je partnerským městem Kadaně. „Když se naskytla příležitost zapojit naše partnerské město, neváhali jsme ani minutu. Máme za to, že pohádky jsou univerzálním jazykem, a proto jsme představili to nejlepší z pohádkové tvorby i tamnímu publiku. Zároveň jsme mohli přivítat u nás duo Michal und Alexander z německého Saska, kteří si pro naše návštěvníky připravili hudební vystoupení,“ nechal se slyšet Michal Voltr.

Díky patří Vám!

„Celá akce by se nekonala nebýt našich významných partnerů. Velké díky patří především generálnímu partnerovi skupině ČEZ a ministerstvu kultury, které celý festival zaštiťuje. Dále děkujeme za poskytnutí neinvestiční dotace Ústeckému kraji a dotace z Euroregionu Krušnohoří z programu: Fond malých projektů,“ říká Michal Voltr a dále pokračuje: „Samozřejmostí je ale také poděkovat i našim dalším významným partnerům. Velké díky ale patří především našim dětem. Bez nich bychom myšlenku uskutečnit festival nikdy neměli, a jsme proto velice rádi, že pro ně tento festival můžeme již třetím rokem uspořádat. Za pomoc s uspořádáním festivalu děkujeme ale i učitelům z mateřských a základních škol.“

Foto: Petr Kotrlík

„Neuvěřitelných osm tisíc návštěvníků, kteří přišli během celého týdne festivalu, nás přesvědčilo, že tato akce má smysl,“ říká Michal Voltr a dále pokračuje: „Letošní ročník nasadil laťku opravdu vysoko a opět trumfnul ten loňský rok o několik tisíc návštěvníků. Děláme to s láskou k dětem, a především pro dobrou věc a já pevně věřím, že už teď se můžeme těšit na další ročník, kde se společně s našimi partnery pokusíme opět ulehčit někomu život. Děkujeme, že jste nám věrní,“ uzavírá Michal Voltr, ředitel festivalu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru