Nové schodiště umožňuje pěším dojít od kláštera ke koruně hráze. Foto: Povodí Ohře
Chomutov

Kadaň – Ve čtvrtek 6. června v Kadani proběhla kolaudace nového schodiště, po němž se pěší bezpečně dostanou od Františkánského kláštera na cestu po koruně hráze vodního díla Kadaň. Zhotovitelem stavby v hodnotě 3 milionů korun bez DPH je společnost Jetcon s.r.o.

Nové schodiště nahradilo to stávající, které bylo technicky nevyhovující a na hranici bezpečného užívání. Jeho ocelová konstrukce o celkové hmotnosti přibližně 3,5 tun a výšce 8 metrů kopíruje strmé stoupání skalního masivu. Schodiště nyní zajistí bezproblémový pohyb pro širokou veřejnost s dalším využitím pro turistický ruch a odpovídá parametrům současné legislativy k bezpečnému užívání.

„Na základě podnětů veřejnosti a zástupců města jsme na schodišti provedli tzv. psí chodníček, aby i naši čtyřnozí mazlíčci mohli po konstrukci projít. Část pororoštu jsme naplnili gumovým granulátem a povrch zpevnili krycím nátěrem," poznamenala mluvčí státního podniku Povodí Ohře Dana Zikešová.

O termínu zpřístupnění a otevření schodiště pro veřejnost bude Povodí Ohře informovat na sociálních sítích.

Foto: Povodí Ohře, s. p.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru