Aparaturu prodali zloději do zastavárny za pár tisícovek. Hodnota ukradených věcí však převyšuje 100 tisíc. Foto: PČR
Chomutov

Chomutov – Že většina ukradených věcí končí pokoutně prodaná za pár korun, to je všeobecně známá věc. Přesvědčil se o tom i majitel hudební aparatury, který byl vykraden. Má naštěstí skvělého kamaráda, který okamžitě rozjel pátrací akci. A úspěšnou! Zajistil nejen kradené věci, ale policistům "naservíroval" zloděje na zlatém podnose.

Podezření ze spáchání trestného činu krádeže sdělili v tomto týdnu chomutovští policisté dvěma mužům ve věku 48 a 30 let, kteří měli v neděli brzy ráno vykrást garáž poblíž ulice Bezručova. Uvnitř měl majitel uloženou hudební aparaturu – např. mixážní pult, aktivní reproduktory, stativy, mikrofony, kytaru. Původně neznámí pachatelé násilím vnikli dovnitř a aparaturu v hodnotě cca 120 tisíc korun odcizili. Jeden z nich následně „úlovek“ prodal do zastavárny za pár tisícovek.

Když majitel aparatury krádež zjistil, kontaktoval svého kamaráda a ten „rozjel“ vlastní pátrací akci. Využil přitom svých známostí a také sociálních sítí, kde se dotazoval po informacích vedoucích k vypátrání pachatele. „Akce se zdařila, známý okradeného muže nejen že zjistil, že vloupání mají mít na svědomí dva muži z Mostecka, ale podařilo se mu také sehnat většinu odcizených věcí, které pro svého kamaráda za cca 5 tisíc vykoupil ze zastavárny a jsou tak již zpět u svého majitele," popsala úspěšný zásah muže policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Navíc se tomuto „detektivovi“ povedlo pod falešnou záminkou vylákat oba podezřelé muže do Chomutova, o čemž vyrozuměl policisty a ti je pak zadrželi a sdělili jim podezření ze spáchání krádeže.

„V případě soudem prokázané viny hrozí dotyčným s ohledem na výši způsobené škody v krajním případě až pětileté odnětí svobody," dodala policejní mluvčí.

Ukradená aparatura skončila v zastavárně. Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru