Kotě bylo po zásahu lehce popálené od jisker, dnes už je zcela v pořádku. Foto: MP Chomutov
Chomutov

Chomutov – Začátkem července se povedla krásná záchrana zvířete ve spolupráci všech složek, takže byť je událost starší, určitě potěší, a proto se o ni chceme podělit. V ulici Písečná zaslechl muž v čekárně u doktora žalostné mňoukání. Nedalo mu to a začal hledat zdroj.

 

„Ze strany budovy objevil ve snížené části trubku vedoucí do bývalého bunkru a v ní uvízlé malé kotě. Údajně tam takto plakalo už pár dní," popsali situaci strážníci Městské policie Chomutov. Přivolaní strážníci se ho snažili vyprostit, ale bylo to nemožné. Trubka byla hluboká a úzká, takže bylo třeba techniky. A že se jí vyzkoušelo dost!

Dorazili hasiči a postupně zkoušeli všechny možnosti, ale roura se musela ve finále stejně přeříznout, aby se na kotě dalo dosáhnout. PČR zajišťovala komunikaci s majiteli objektu a městská policie byla připravena na převzetí zvířete, protože s navyšujícím časem vyprošťování rostly i obavy, zda je ještě naživu. Nakonec se vše podařilo a všichni si zaslouží veliké poděkování za tu práci, aby zachránili jeden malý, nevinný život. Kocourek byl trochu popálený od jisker během řezání, ale dnes už je plně fit.

Foto: MP Chomutov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru