Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Kadaňští policisté dostali za mříže 18letého mladíka z Klášterce nad Ohří, který měl mimo jiné zneužít cizí platební kartu.

"Tento týden byl před supermarketem v ulici Na Průtahu okraden 86letý muž. Původně neznámý pachatel ho připravil o tašku s peněženkou a dalšími věcmi. Senior po nákupu před obchodem odstavil svůj invalidní opěrný vozík se zavěšenými taškami na madlech a šel vrátit nákupní vozík. Jeho opěrný vozík přitom na chvíli ztratil z dohledu. Až později zjistil, že mu chybí taška, ve které měl kromě peněženky s tisícikorunou, dokladů a zakoupených tří balení máku také platební kartu své manželky. Z této pak ve stejný den někdo provedl dvě bezkontaktní platby v celkové hodnotě cca 300 korun," popsala případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Okradený senior se obrátil na policisty, kterým se díky provedenému šetření a s využitím dobré osobní znalosti ještě v ten den podařilo zjistit totožnost podezřelého, vypátrat ho a zadržet. Navíc zjistili, že tento mladý muž byl nedávno odsouzen za majetkovou trestnou činnost a má nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Poté, co dotyčnému sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, eskortovali ho rovnou do věznice k výkonu trestu.

Za popsané jednání mu nyní hrozí ještě tři roky za mřížemi navíc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru