Za pacienty do chomutovské nemocnice dochází např. s osmiletým huskym Lessy Lenka Štolová. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Chomutov – Canisterapie, při které se využívá kontaktu se psem pro zlepšení psychického i fyzického stavu člověka, je v nemocnicích více než vítaná, a proto ji v únoru zařadila chomutovská nemocnice do svého dobrovolnického programu. K dispozici pro pacienty jsou dvě canisterapeutky, které pravidelně docházejí na oddělení následné péče a od srpna i na interní oddělení. 

Potěšit pacienty, ale i personál dochází Romana Zehová se čtyřletým německým ovčákem Lily a Lenka Štolová s osmiletým huskym Lessy. 
 
 
 
V nemocnici Chomutov by rádi tuto službu rozšířili. Pokud máte pejska s canisterapeutickými zkouškami a chuť pomáhat, ozvěte se koordinátorkám dobrovolnického programu. Informace najdete ZDE.
 
 
 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru